Lenge, lenge flyr de. Helt til Dagsrevyen begynner.

Albert Åberg / Alfons Åberg av Gunilla Bergström
Albert Åberg / Alfons Åberg av Gunilla Bergström
Albert Åberg / Alfons Åberg av Gunilla Bergström
Albert Åberg / Alfons Åberg av Gunilla Bergström

Den siste tida har me drive med karakterutvikling på KHiB, og i den samanheng henta eg fram ein av figurane som har betydd så enormt mykje for meg i oppveksta,  Albert Åberg og ikkje minst Pappa Åberg. Pappaen til Albert er nemleg heilt lik min eigen pappa, med pipe og (mangel på) hårmanke og det heile. Tykkjer illustrasjonane er fantastiske, endå betre enn eg hugsa dei. Kanskje fordi ein får augene opp for slikt når ein vert eldre.

1.10.13
11 Bits & bobs
_


 1. Julia sier:

  Åh, Albert Åberg er en av de flotteste karakterene som finnes.

 2. Synne sier:

  Oi, illustrasjonene er faktisk enda finere enn jeg husket også! Godt valg!
  Du, et lite innspill, bare fordi jeg er en språknørd, og fordi jeg liker deg og bloggen din: Ordet «karakter» kan brukes om 1) tilbakemeldinger på skolen eller 2) personlighetstrekk. Albert Åberg er ikke en karakter, men en figur! Karakterutvikling er fint, men da utvikler dere karakteren til figuren Albert Åberg.
  (Tro meg, du er ikke alene om å blande disse ordene, for det engelske ordet for (rolle)figur er jo «character», men det må altså byttes ut på norsk. En velment og ydmyk påpekelse, altså.)
  Hurra for godt og korrekt språk, hihi. Og hurra for barndommens helter!

  • Johanne sier:

   Eg må nesten legge skulda pittelitt på skulen min i denne samanhelg, fordi kurset eg tar heiter «karakterutvikling». Me arbeida jo mykje med å utvikle personlegdomar, men utvikling av figur var like viktig! Tusen takk for innspel, som du ser har eg retta opp i det no, for sjølvsagt er Albert Åberg ein figur (med mykje personlegdom) og eg er jo opptatt av riktig språk sjølv så eg set pris på at feila mine blir retta opp i!

 3. werothehero sier:

  jeg er akkurat helt lik når det gjelder mummitrollet( bortsett fra at jeg ikke har noen i familien som ligner på noen av karakterene). Men jeg setter mer pris på tegningene og spesielt musikken i mummitrollet. Helt magisk.

 4. Kjersti sier:

  Tåberg……

 5. tine katrine sier:

  Elsker å bla igjennom favorittbøkene fra da jeg var liten, tegningene er som regel mye finere enn man husker.

 6. Siv sier:

  ELSKPÅ, AlbertÅberg

 7. Amanda sier:

  Albert Åberg er så fantastisk. Utrolig at jeg ikke har tenkt nøye over hvordan de har illustret dette. Utrolig koselig :D

 8. Mari sier:

  Da har du ein veldig bra pappa!

 9. Simen sier:

  Jeg fikk først et nært forhold til Albert Åberg, etter å ha lest Hässelby av Johan Harstad.
  Men inntrykket jeg fikk da sitter fortsatt i meg.

Leave a comment
Follow and Like: